Tunézia

Utazási fórum Tunéziáról, minden ami belefér!
 
HomeGy.I.K.KeresésRegisztrációTaglistaCsoportokBelépés

Share | 
 

 Djerba Hotelek

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 10
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Djerba Hotelek   Hétf. Júl. 16, 2007 6:35 am

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://tunisia.hungarianforum.com
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Djerba La Nomade   Kedd Júl. 17, 2007 1:20 pm

Sokan kérdeztétek ,hogy melyik az a hotel ahol hasonló hangulat és animácio van mint a Garden Parkban. Nos ez az, bár egyenlőre Magyar iroda nem szervez ide utat. flower
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: DJERBA-Általános infok   Vas. Júl. 29, 2007 7:52 am

-A sziget városai-

Houmt Souk:
A sziget 16.000 lakosú fővárosa. Híres kézműves központjáról (piac hétfőn és csütörtökön), nevezetes látnivalója a Borj el Kébir erőd, a Népművészet és Néphagyomány Múzeuma, a Jemma el Trouk (Török Mecset).

- La Ghriba:
A város ad otthont a sziget 2,5 ezer éves zsinagógájának (Kr. e. 584). Nevét egy titokzatos és misztikus idegen lányról kapta (Ghriba), aki megjelent, és segítette a zsinagóga építését, majd ugyanilyen csodás módon eltűnt. (Az építkezés helyét egy, az égből hullott szent kő jelölte ki). Minden évben, a zsidó húsvétot követő 33. napon a zsinagóga - ahol a világ talán legrégebbi tóratekercsét őrzik - Észak-Afrika legnagyobb zarándokhelyévé válik.

- Guellala:
A fazekasipar nemzetközileg is ismert központja a szigeten.

- El May:
Erődszerű mecsetjéről ismert kisváros, Guellala közelében.

- Midoun:
A sziget második legnépesebb települése (kb. 7.500 fő), az olívatermesztés és olajpréselés tradicionális központja. Érdemes meglátogatni a pénteki vásárokat.

Áttekintés:
Az álomsziget: A monda szerint az Odüsszeiában szereplő Lótuszevők szigete nem más, mint Tunézia mediterrán paradicsoma: Djerba. A szárazföldrôl egy római kori töltésen vagy komppal megközelíthető 20 km2-es tájegység szépen művelt olajfa-ültetvényeiről, kitűnő standjairól és tanyaszerűen szétszórt településszerkezetéről híres. A helyiek nemcsak jó mezôgazdák, hanem sikeres kereskedôk is. Párizsban állítólag a tunéziai fűszeresek legnagyobb része erről a szigetről származik. Djerba kézművesei ma is a hagyományos módszerek szerint dolgoznak: Guellalában kaphatók a legszebb fazekas-termékek, Houmt Souk bazárjaiban pedig bőrt és ékszereket lehet többek között vásárolni.
A Földközi-tengernek ezen a stratégiai pontján számos népesség keveredett, egy kis létszámú zsidó közösség még mindig folytatja a hagyományokat a szigeten. Djerba városában található a sziget legrégibb zsinagógája, mely több mint kétezer éve vonzza a zarándokokat.
Oázis a tengerparton: Tunéziában a sivatagi és hegyvidéki oázisok mellett egy tengerparti oázist is találunk. Gabes az ország déli részén, nyugat és dél felôl a sivataggal körülvéve terül el. Szemet gyönyörködtető pálmaligeteit és az óvárost nyitott lovashintóról érdemes megtekinteni. A bazárban szigorúan kötelezô az alkudozás. Különleges illatszerek, ismeret-len fűszerek, füstölők, óriási hennahalmok várják a kíváncsi idegent.
Ha Gabesből észak felé vesszük az irányt, néhány kilométer múlva furcsa látványban lesz részünk: egy országúti parkolóban tökéletes bálnacsontvázat állítottak ki. A tengeri emlős állítólag a Gibraltári-szoroson úszott be a Földközi-tengerre, és a partok közelében pusztult el. Afrika legnagyobb római emléke: El Djem városában található Afrika legnagyobb római kori emléke, a Colisée. A szépen megôrzött kolosszeumban egykor 35.000 ember fért el, akárcsak a hasonló római építményben. Érdekessége, hogy nem egy egykori nagyvárosban építették fel, hanem jóformán a semmi közepén, olyan helyen ahová minden égtáj felől könnyen el lehetett jutni. Tunéziai beszámolónkban elsôsorban a vonzerôkre helyeztük a hangsúlyt, de meg kell említenünk, hogy a cikksorozatban szereplő településeken vagy azok közelében kitűnő, néhány éve épült, európai igényeket kielégítő, minden komforttal ellátott szállodák találhatók.
A 90 ezer lakosú, 514 négyzetkilométer területű (22-25 km kiterjedésű) sziget ôslakói berberek. Viszontagságos történelme folyamán pun (föníciai) majd római hódítás következett. A vandál törzsek dúlásai és Bizánc fennhatósága után az arabok uralma alá került (Kr. u. 667). A középkorban virágzó csempészetet kalózkodás is kiegészíti (XIV-XV. sz), melyet a normann, nápolyi, spanyol, francia, török hajóhadak sem tudnak felszámolni. Az őslakosság igen nehezen veti magát alá a hódításoknak. Még az évezredes arab fennhatósággal járó iszlám vallásnak is önálló, puritán és az orthodoxiát elutasító ágát (karidzsiták) képezik. Jelentős nagyságrendet képvisel a zsidó közösség (Kr. e. 586-ban kezdôdött a betelepülés, Nabukadonozor Jeruzsálem elleni támadásakor), de szudáni és fekete-afrikai kisebbséggel is találkozunk, és Kr. u. 255 óta keresztény püspökség is található Djerbán. Jellegzetes épület a menzel, amely vakítóan fehérre meszelt, jellegzetes kupolafedelű lakóház, a ghorfa, (gabonaraktárnak épített, szinte erődként védhető épület), a marabout, (miniatűr mecset), a maassera, (hagyományos, föld alatti olajütő) valamint a ksar (falusi erődítmény, udvarház). A sziget felszíne nagyjából sík, de az évi 310 napos szikrázó napsütés ellenére éghajlata nyáron mérsékeltebb a déli fekvése miatt elvárhatónál, köszönhetôen a tenger hűsítô hatásának. Költôi túlzással a nevezik a szigetet Földközi tenger Tahitiének, ahol végtelen homokos strandokat, kristálytiszta tengert és európai színvonalú szállodákat kínálunk utasainknak. Kirándulásainkon felfedezhetik a Dél minden varázsát, a Szahara misztikumát, de búvárközpontok, kaszinók, golfpályák vagy thalassoterápia is a rendelkezésükre áll a gondtalan pihenéshez.

HOUMT SOUK a sziget 16.000 lakosú fővárosa. Híres kézműves központjáról (piac hétfőn és csütörtökön), nevezetes látnivalója a Borj el Kébir erôd, a Népművészet és Néphagyomány Múzeuma, a Jemma el Trouk (Török Mecset).
LA GHRIBA ad otthon a sziget 2,5 ezer éves zsinagógájának (Kr. e. 584). Nevét egy titokzatos és misztikus, idegen lányról (Ghriba) kapta, aki megjelent, a zsinagóga építését segítette (az építkezés helyét egy, az égbôl hullott szent kô jelölte ki), majd ugyanilyen csodás módon eltünt. A zsidó húsvétot követô 33. napon minden évben Észak-Afrika legnagyobb zarándokhelyévé válik a zsinagóga, ahol a világ talán legrégebbi Tóra-tekercsét őrzik.
GUELLALA a fazekasipar nemzetközileg is ismert központja a szigeten. EL MAY erôdszerű mecsetjérôl ismert kisváros, Guellala közelében. MIDOUN a sziget második legnépesebb települése (kb. 7.500 fô), az olíva-termesztés és olajpréselés tradicionális központja. Érdemes meglátogatni a pénteki vásárokat.
lol!

A Sziget utasok által legkedveltebb hotelei: Prima Life Garden Park,Sidi Monsour,Club Med-Djerba La Nomad, Magic Life Africana.Hasdrubal Thalasso.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: A FAVORIT Hotelek linkjei   Vas. Júl. 29, 2007 7:59 am

Garden Park: http://www.gardenpark.com.tn/
La Nomade : http://www.clubmedplanet.com
M.Life's : http://www.magiclife.com/index.php?id=51&land=Tunesien&club=Djerba&zeit=sommer
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Djerba video-Houmt Souk   Vas. Júl. 29, 2007 8:34 am

https://www.youtube.com/watch?v=skuQOjEMY7o
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Djerba Hotelek   

Vissza az elejére Go down
 
Djerba Hotelek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tunézia :: Minden Tunéziáról-
Ugrás: