Tunézia

Utazási fórum Tunéziáról, minden ami belefér!
 
HomeGy.I.K.KeresésRegisztrációTaglistaCsoportokBelépés

Share | 
 

 Hammamet Hotelek

Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
Admin


Hozzászólások száma : 10
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Hammamet Hotelek   Hétf. Júl. 16, 2007 6:34 am

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://tunisia.hungarianforum.com
anyHozzászólások száma : 5
Registration date : 2007. Jul. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Hammamet Hotelek   Kedd Júl. 31, 2007 1:38 pm

Admin írta:
szia-szia Very Happy mar 3 oraja olvasgatok tuneziarol es erzem kotyognak a szemeim :-) de sajnos nem talaltam sehol a hammamet-hotel Yadis Omar Khayam rol semmit....legyszives irjal par sort rola

Elore nagyon koszike
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Omar Khyam & Dar Khyam   Kedd Júl. 31, 2007 2:36 pm

Szia!

Nagyon jóóóóóóóóó!!! What a Face

-Hammamet északi részén van,ez nem a turistabirodalom hanem a város széle.
Azt tudnod kell,hogy itt nincsen semmi csak hotelek egymásban.Ezen a részen a (Nozha-Nozha Beach-Omar Khayam-Dar Khayam egymás mellett)szembe van egy kis utca ott van 2 kis étterem,telefonálási lehetőség,tabak.
A legalapvetőbb dolgok.V
Van egy casino is a környéken a Nozha aljában.Az elnök (egyik)nyári rezidenciája is a közelben van-
3*-os ugyan de 4-nek jobban elmegy.Mindig rengetegen vannak. Inkább bungalow-s a hotel.Közvetlen a parton van egy terasz jellegű részről lehet lesétálni..Rengeteg animációs program, nagy gyerekközpontúság.Van benne minden! Sok bár,welness,disco stb stb... Ha ide akarsz menni a Best Reisent vagy Medinát javaslom a töbi értékesítő ugyis...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
anyHozzászólások száma : 5
Registration date : 2007. Jul. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Hammamet Hotelek   Kedd Júl. 31, 2007 4:29 pm

Very Happy
Nagyon koszonom!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mar el voltam kenodve hogy errol a hotelrol meg beszelni sem akar senki Laughing
Tulajdonkeppen engem nem is a luxus , inkabb a tisztasag erdekel , (amikor luxusra vagyom es engedi a zsebem , Dubajba megyek Laughing )
Harman megyunk B R -en keresztul aug 7-en Kolozsvarrol .
A 2 napos kirandulason mindenkepp reszt szeretnenk venni es foltetlenul tevegelni akarok ...aztan a tobbit majd meglatjuk .
Nagyon izgulunk mindannyian es remeljuk nagyon szep vakacioba lessz reszunk Smile
Ha gondolod es nem unod mar legyszi irjal meg arrol amit erdemes megnezni hammametben vagy kornyeken


UI . Nagyon hasznosak vagytok ....elismeres , hala es egy oszinte " le a kalappal" nektek
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Hammamet és környéke   Kedd Júl. 31, 2007 5:22 pm

Ez igen sok dolog, ezért valóban az a legjobb ha befizettek a fakultatív programokra az körbevisz mindenhol! Főleg Hammamet környékén mert viszonylag oda minden közelebb van mint pl. Soussehoz Cool
Sisi Bou Said,Az állatkert,Bardo muzeum T-ban stb stb...és hidd el nekem,hogy ebben az esetben költségcsökkentőbb ha befizetsz mintha elindulsz tapasztalatok nélkül saját szakállra!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
anyHozzászólások száma : 5
Registration date : 2007. Jul. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Hammamet Hotelek   Kedd Júl. 31, 2007 7:32 pm

Nagyon koszonok mindent neked Smile

Ha minden jol megy jovohet ilyenkor repulunk lol!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Ajánlom figyelmetekbe!!   Kedd Júl. 31, 2007 8:46 pm

Arrow
Tunisz
A főváros hajdanán Észak-Afrika iszlám kulturális központja volt, ma szinte európai nagyváros. Újvárosa franciás légkört sugall, azonban a medina (óváros) még ma is érezteti a Kelet titokzatos világának hangulatát. A VII. században az arab hódítók Karthagót teljesen elpusztították. Egyre nagyobb jelentőséggel bírt Tunisz is, mely az ország fővárosa lett 1160-ban. Mai arculatát a függetlenség kivívása után nyerte el, sok egzotikus látnivalót kínál. Az iszlám építészeti emlékeit a szukh, vagyis a piac övezi. A Bardo Palotában elhelyezett őstörténeti leletek, a pun, görög emlékek, eltörpülnek a római kor emlékei, elsősorban a világhírű mozaikgyűjteménye mellett.

Karthago
Az ókor egykori hatalmas metropolisza (300-400 ezer főt számlált). A mediterrán térség birtoklásáért zajló véres harcok, pun háborúként szerepelnek a történelemkönyvekben. A romjain épült római város Africa provincia fővárosa volt, majd az új főváros Tunisz elővárosa. Túráinkon az Antoninus Pius császár által Kr.u. 145-162-ig épített fürdőket is bemutatjuk. Az épületcsoport a negyedik legnagyobb ilyen intézmény volt az akkori világban. Távolról láthatjuk az Elnöki Palotát, a pun hadi- és kereskedelmi kikötőt valamint a Szent Lajos katedrálist.

Sidi Bou Said
A tunisziak Szentendréjének is szokás nevezni a jellegzetesen mediterrán kisvárost. Kék-fehér színei
Santorini szigetét idézik, bája és varázsa azonban egyedi hangulatot sejtet.

Hammamet
Az egyik legismertebb üdülővárosa Tunéziának. Keleties építészetét zöldellő kertek és ligetek teszik különlegessé. Impozáns szállodasorok, üzletek, éttermek sokasága biztosítja az élménydús nyaralást. A szűk sikátorokkal és mecsetekkel tarkított Medinát - melyet a Kasbah erődítménye őriz - vagy az óváros közelében lévő szórakoztató negyedet feltétlenül látni kell.

Nabeul
Hammametből pár percnyi utazással önállóan is felkereshető. Messze földön híres fazekas-művészetéről, melyet főként a pénteki kirakodóvásáron érdemes megtekinteni.

Kairouan
Az iszlám negyedik szent városát a VIII. században alapították. Rövidesen az ország fővárosa lett a XII.
század közepéig, majd Tunisz vette át ezt a szerepet. Itt áll a 128 m átmérőjű, 48 oldalú sokszög alakú, az aglibidák által a IX. században épített víztározó főmedencéje. Az ezeréves építmény valaha fedett volt és közepén állt az emir pihenője. A "borbély mecset" elnevezés pontatlan és téves elnevezésen alapul. Valójában Sidi Sahab Zaonia sírhelye, aki a próféta társa volt, és hódolata jeléül állandóan magánál hordott három szálat Mohamed szakállából. A Nagymecset a várossal egyidős, 671-ben kezdték építeni, az évszázadok során kilenc alkalommal építették újjá vagy restaurálták. Kapui egyedileg is művészi alkotások, imaterme pedig jeles művészi alkotás. Emellett a nyugati arab világ (Maghreb) leghíresebb imahelye.

Dougga
Kétségtelenül Észak-Afrika legjelentősebb római kori emléke. Az ősi város már a római kor előtt is lakott volt, a pun háborúkban például Karthago ellen Rómával szövetkezett. Ceasar csatolta a birodalomhoz, ezt követően vált fejlődése rohamossá. Hanyatlása a bizánci korszakban (VI. század) kezdődött és az arab hódítással vált teljessé, bár teljesen soha nem pusztult el. Utolsó lakóit a II. világháborút megelőzően az ásatások miatt más lakhelyre költöztették. Nyaranta itt tartják a Douggai Drámai Fesztivált, melynek a római város teátruma ad otthont. A közéjük épült kis templomok (Mercurius, Fortuna, Augustus) romjai vezetnek el a Capitóliumhoz, amely Jupiter, Juno és Minerva tiszteletére épült. 1800 éves kora ellenére meglepően jó állapotban van. Monumentális lépcsősor vonul fel a korinthoszi oszlopfők által övezett előcsarnokba. A Forum aránylag nagy méretű: 37,5x24 m, oszlopsor övezi, kiegészül a Szélrózsa térrel. További jelentős emlékek: Severus Alexander diadalkapuja; Minerva-templom; Juno Caelestis temploma; Dar el Acheb temploma; a lakónegyed épen maradt házai; téli és nyári fürdők; Jupiter templom; Liber Pater templom; a Trifórium (Dougga legtágasabb III. századi háza); a Pun Líbia: Mauzóleum, a Cyclops-termál. A romváros képzeletünkben szinte teljesen rekonstruálható, öszszességében kétségtelenül a legjelentősebb római kori emlékek egyike: több mint 100 éve folyamatos feltárás alatt áll. Nemzetközi hírneve méltatlanul alacsony.

Thuburbo Maius
Már az ókorban is jelentős város volt, Karthago-t támogatta Róma ellen, majd Augustus csatolta a birodalomhoz. Fénykorát Hadrianus alatt élte, a III. század végén azonban hanyatlásnak indult, ezután a vandál, bizánci és arab hódítók alatt teljesen elsorvadt. 1912-től egészen a közelmúltig tartott a város feltárása. Műemlékeinek összessége (Fórum, Capitólium, Mercurius templom, Áldozati oltár, nyári és téli fürdők, piac, Baalat templom, Keresztény templom) komplett római kori települést vázolnak elénk.

Zaghouan
Az ókori Zagua helyén terül el, amelytől egy diadalív maradványait örökölte. A Vizek Temploma a város fölötti hegyekben található. (Más néven: Nimfák Temploma). Az itt fakadó források ezer éve táplálják Tuniszt, de már Karthago-hoz is római kori vízvezeték kötötte.

El Jem
Ókori elődje Thysdras volt, valószínűleg punok által alapított város. Kr.u. 230-ban épült fel a híres amfiteátrum, amely egyes források szerint soha nem fejeződött be. A római világ harmadik legnagyobb amfiteátruma (145 m hosszú, 124 m széles, 56 m magas) majdnem akkora, mint a római Colosseum. A 65 m hosszú küzdőtér látványosságát 30 ezer néző élvezhette.

Matmata
Lakói a matmaták, nevüket arról a berber törzsről kapták, akik az arab hódítók elől húzódtak a hegyekbe. Jellegzetes, földből kivájt üreges barlanglakásokban laknak, melynek belső hőmérséklete télen-nyáron 20-22 °C. A troglodyták földje valódi holdbéli táj, ideális színhelye volt a Csillagok háborúja c. film forgatásához.

study
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
anyHozzászólások száma : 5
Registration date : 2007. Jul. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Hammamet Hotelek   Vas. Aug. 05, 2007 11:15 pm

helloka Smile
Kedden , aug 7-en este repulunk Very Happy nagyon izgulunk merthogy ez az elso igazi vakacionk ...ja es elso alkalommal repulozunk Very Happy


Holnap mar csomagolunk es holnaputan irany Hammamet ....ja es koszike a sok infot aztan en is beszamolok majd , persze ha nem zavar Smile

Puszika mindenkinek Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zsuzsi-Admin

avatar

Hozzászólások száma : 41
Age : 35
Registration date : 2007. Jul. 16.

TémanyitásTárgy: Beszámoló   Vas. Aug. 12, 2007 9:48 am

Hát persze!!! sunny sunny sunny sunny
Mindenképpen várjuk a beszámolót!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Hammamet Hotelek   

Vissza az elejére Go down
 
Hammamet Hotelek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tunézia :: Minden Tunéziáról-
Ugrás: